Rajongunk a paradicsomlevesért, viszont régen eszembe se jutott volna otthon igazi paradicsomlevest készíteni. Túl bonyolultnak és hosszadalmasnak tűnt. Természetesen a Vegital-os géppel ezt is kipróbáltam és még sokszor megfordul majd a hétköznapjainkban.
Mediterrán paradicsomleves Vegital géppel
A leves 1.3 literes Jasmine géppel készült.
- 1 hámozott egész konzerv paradicsom (kisebb darabokra vágva)
- 2 db érett darabokra vágott paradicsom (190 g)
- 90 g zeller apróra vágva
- 1 fej hagyma (60 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- Fél AP (géphez kapott adagolópoharat használtam) rizs
- Bazsalikom (frisset használtam, kb. 15 darab apróra vágva)
- 4 kiskanál adalékmentes ételízesítő
- 1 kiskanál szárított oregano
- 1 kiskanál szárított petrezselyem
- 1 evőkanál 1:4-hez édesítő
- 1 evőkanál olívaolaj
- Só (tekerős őrlőm van, 3 tekerést tettem), bors (frissen őrölt, 3-4 tekerés) ízlés szerint
- Víz a max. jelig
A hozzávalókat a gépbe öntöm, elindítom a krémleves programot. Utólag még borssal ízesítettük. Kockára vágott mozzarella sajttal és reszelt parmezánnal ettük.
TIPP: ezt a levest nem szűrtem át, a gép szép krémesre turmixolta a levest.
TIPP: melegen és hidegen is egyaránt finom
TIPP: a gépet főzés előtt átöblítettem ecettel (nem érződik a levesen, de a leégés elkerülésében sokat segít). Indítás előtt egy fakanál segítségével jól átkevertem a hozzávalókat.
TIPP: gép nélkül is elkészíthető a recept, ekkor a rizs elhagyható.
A gépet a Vegital oldalán megtalálhatjátok illetve alapanyagokat is tudtok rendelni.
Kövessétek Facebook oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)