Legutóbbi paradicsomleveshez csak egy hatalmas zellert kaptam, így elég sok megmaradt belőle. Egyébként a zeller nem a kedvencem (inkább nyersen szeretem), a húslevesben például meg sem eszem. Így született meg a receptötlet, hogy kicsit ellensúlyozzam a zeller izét valamivel. Waldorf salátát szeretem, hát már krémlevesben is a kedvenceim közé fog tartozni.
Waldorf leves Vegital géppel
A leves 1.3 literes Jasmine géppel készült.
- 280 g zeller (hámozott, darabolt)
- 160 g alma (héjastul,magházat kivágtam, 1 nagyobb alma volt)
- Fél hagyma (40 g)
- 1 AP (géphez kapott adagolópoharat használtam) dió
- Fél AP (géphez kapott adagolópoharat használtam) rizs (barna és vadrizs keverékét használtam, de bármilyen rizzsel helyettesíthető)
- 1 ek olívaolaj
- 3 tk adalékmentes vegeta
- Fél tk kakukkfű
- Só, bors
- Víz a max jelig
A hozzávalókat a gépbe öntöm, elindítom a krémleves programot. Miután elkészült átszűrtem. Ezután kb. fél deci házi mandulatejet adtam hozzá, hogy krémesebb legyen. Tetejét petrezselyemmel és pár csepp olívaolajjal díszítettem.
TIPP: apróra vágott almával és camembert sajttal tálaltam.
TIPP: főzés előtt a gépet kevés ecettel átöblítettem (nem érződik a levesen). Program indítás előtt az egészet fakanállal átkevertem
TIPP: gép nélkül is elkészíthető a recept, ekkor a diót hagyjuk ki a hozzávalókból (pirított dióval tálaljuk), valamint a rizs elhagyható.
A gépet a Vegital oldalán megtalálhatjátok illetve alapanyagokat is tudtok rendelni.
Kövessétek Facebook oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt is találhattok. :)