Már régóta szerettem volna kipróbálni a mogyoróból készült növényi tejet. A receptben található arányokkal az ízlésemhez közelálló tejet tudtam készíteni. Finom, krémes, intenzív mogyoróízzel. Kávéval különös, finom ízhatást ad, próbáljátok ki ti is. :)
Mogyorótej Vegital géppel
Az ital 1.3 literes Jasmine géppel készült.
- 1.5 AP (géphez kapott adagolópohár) törökmogyoró,
- 1 AP (géphez kapott adagolópohár) kókusz,
- 0.5 AP (géphez kapott adagolópohár) kesudió,
- 1 ek olajessimo (más semleges ízű olaj is megfelel),
- kevés só (kb. negyed teáskanál)
- 2 tk édesítő (negyedannyi ugyanannyit használok),
- víz a max jelzésig.
A hozzávalókat a gépbe öntöm, elindítom a száraz gabona programot. Amikor elkészült, a géphez kapott szűrő segítségével átszűröm.
TIPP: a tejet lehet tovább ízesíteni vanília rúddal ( kb. 2 cm), fahéjjal, kakaóval, csokoládéval stb,
TIPP: szépen habosítható a tej, vele készült kávé különleges ízhatást ad.
TIPP: édesítésre lehet használni eritritet, xlititet, de beáztatott 3-4 szem datolya , vagy egy marék mazsola is megfelel. .
TIPP: szűrleményt érdemes eltenni és később felhasználni, 5-6 napig hűtőben eláll. Felhasználására recept hamarosan.
A gépet a Vegital oldalán megtalálhatjátok illetve alapanyagokat is tudtok rendelni.
Kövessétek Facebook oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt is találhattok. :)