Nagyon szeretem a tojáslevest, de már idejét se tudom, hogy mikor ettem utoljára a régi hagyományos verziót. A minap nagyon megkívántam, de gondoltam akkor már nem egy sima hagyományos tojáslevest készítek, hanem átalakítom úgy, hogy a Jasmine gépemmel főzöm meg.
Tojáskrémleves
A leves 1.3 literes Jasmine géppel készült.
- 85 g zellerszár
- 1 fej hagyma (60 g)
- 130 g sárgarépa
- 2 db fokhagyma (9 g)
- 1 AP rizs
- 1 ek olívaolaj
- 1,5 tk mustár
- fél tk őrölt babér
- fél tk petrezselyem
- 3 tk adalékmentes ételízesítő
- késhegynyi szerecsendió
- só, bors ízlés szerint
- víz a MIN és MAX jel közé
- 4 db főtt tojás
A hozzávalókat (a tojás kivételével) apróra vágom és a gépbe teszem. Elindítom a krémleves programot. A tojásokat keményre főzöm, pucolom és felvágom. Ha lejárt a program a fejet hideg vízzel átöblítem, a leveshez adom a főtt tojásokat (érdemes ekkor megkóstolni a levest, én adtam még hozzá sót és kevés borsot is), visszateszem a gép fejét és elindítom a Juice programot.
TIPP: rizs helyett krumplival is lehet sűríteni a levest.
TIPP: rizs/ vagy kókusztejszínnel tovább krémesíthető a leves (nekem enélkül is elég krémes volt).
TIPP: tálaláskor megszórhatjuk kevés friss petrezselyemmel, egész köménymaggal, cayenne borssal. Tálalhatjuk pirított szalonnával, kolbásszal is, tojással.
TIPP: aki kedveli a savanyú ízvilágot tálaláskor adhat egy kevés ecetet a leveshez.
TIPP: a gépet használat előtt ecettel átöblítettem (ez segít az esetleges lerakódások feloldásában és a leégés megelőzősen). Indítás előtt egy fakanállal az egészet átkevertem).
A gépet a Vegital oldalán megtalálhatjátok illetve alapanyagokat is tudtok rendelni.
Kövessétek Facebook oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt is találhattok. :)