Van már gofri recept a blogon, de ez növényi tej leszűrt őrleményéből készült. Most azonban egy hagyományos gofrit szerettem volna sütni, egészségesebb kivitelben. Nagyon finom és laktató reggelit sikerült készítenem.
Gofri zabpehely és rizsliszttel
- 100 g rizsliszt
- 100 g zabpehelyliszt
- 15 g olvasztott kókuszolaj
- 3 tk 1:4 édesítő
- 2 tojás (M)
- 3 dl zabtej/tej/növényi tej
- 1 tasak sütőpor
A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük az édesítővel, hozzáadjuk az olajat majd a tejet. A liszteket egy külön tálba összekeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Simára keverjük, 1-2 evőkanál felvert tojásfehérjét adunk a tésztához, ezzel lazítjuk, majd a maradék felvert tojáshabot is hozzákeverjük, vigyázva hogy ne törjük össze. A palacsinta tésztánál sűrűbb, de még folyékony keveréket kell kapnunk.
A gofrisütőt bekapcsoljuk, ha felmelegedett kifújjuk/kikenjük olajjal (olívaolaj spray-t használtam). Majd beleadagoljuk a tésztát. Ebből a mennyiségből 8-10 darab jön ki.
A recept alapján palacsinta is készülhet, ekkor a felforrósított serpenyőbe 1-2 evőkanál masszát rakok (kisebb köröket formázok), majd kisütöm.
Házi cukormentes, levendulás sárgabarack lekvárral tálalva ettük.
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)