Rég készítettem már krémlevest, viszont végre itt a tavasz, jönnek a különböző zöldségek a piacra, szóval megint a bőség zavarával küzdök, hogy milyen levest készítsek. Szeretem a spárgát, bár krémleves formájában még eddig nem próbáltam, hát azt hiszem ezentúl, amíg tart a spárgaszezon többször az asztalra fog kerülni. A spárgát párom édesanyjától kaptam (innen is nagyon köszönöm :)), aki őstermelőtől veszi (mindig friss és nagyon finom).
Spárgakrémleves Vegital géppel
A leves 1.3 literes Jasmine géppel készült.
- 300 g zöld spárga (néhány spárgának a "fejét" félretettem, megpároltam és ezt adtam a leveshez levesbetétként)
- 50 g hagyma (1 nagy fejnek a fele)
- fél AP (géphez kapott adagoló poharat használtam) basmati rizs
- 1 ek olivaolaj
- 3 tk adalékmentes ételízesítő
- fél tk bors
- só, őrölt szerecsendió ízlés szerint
- víz a max/min jel közé
A hozzávalókat felaprítottam és a gépbe tettem. Elindítottam a krémleves programot. (Szűrés nélkül tálaltam a párolt "spárgafejekkel")
TIPP: alaplével is el lehet készíteni a levest, ekkor még ízletesebb lesz. Ez esetben az ételízesítő, olaj elhagyható.
TIPP: a gépet használat előtt ecettel átöblítettem (ez segít az esetleges lerakódások feloldásában és a leégés megelőzősen). Indítás előtt egy fakanállal az egészet átkevertem.
A gépet a Vegital oldalán megtalálhatjátok illetve alapanyagokat is tudtok rendelni.
Kövessétek Facebook oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt is találhattok. :)