A minap valami gyors, gyümölcsös édességre vágytam. Az eredeti receptet egy Nőklapja Konyha újságban találtam, egy kicsit variáltam rajta, és így született meg ez a verzió. A jövőben biztosan kipróbálom még más gyümölccsel is, szilvával, cseresznyével, vagy esetleg meggyel is.
Sárgabarackos pite (hozzáadott cukortól mentes, szénhidrátcsökkentett)
- 2 db tojás (L méret)
- 80 g kókuszolaj/vaj (kókuszolaj esetén figyeljünk, hogy a többi hozzávaló is szoba hőmérsékletű legyen, különben össze fog állni az olaj)
- 40 g 1:4-hez édesítő (vagy 120-160 g más édesítő)
- 120 g szénhidrátcsökkentett liszt (DIA-Wellness lisztet használtam, de teljes kiőrlésű tönkölyliszttel vagy a kettő keverékével is elkészíthető).
- 150 g natúr joghurt
- 1 tk sütőpor
- 6-7 db sárgabarack szeletelve
- szeletelt mandula a tetejére
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott zsiradékot, majd a joghurtot. A sütőport, a liszttel elkeverjük és a joghurtos masszához adjuk. A felvert tojásfehérjét utólag óvatosan hozzáforgatjuk.
A piteformát vékonyan kikenjük kókuszzsírral, majd beleöntjük a tésztát. A tetejére helyezzük a felvágott barackokat. Előmelegített sütőben (gázsütő 6-os fokozat), 25-30 percig sütjük.
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)