Ízmorzsák - finomat gyorsan, könnyedén

Sárgabarackos pite (hozzáadott cukortól mentes, szénhidrátcsökkentett)

2017. augusztus 01. - Vrg

A minap valami gyors, gyümölcsös édességre vágytam. Az eredeti receptet egy Nőklapja Konyha újságban találtam, egy kicsit variáltam rajta, és így született meg ez a verzió. A jövőben biztosan kipróbálom még más gyümölccsel is, szilvával, cseresznyével, vagy esetleg meggyel is. 

img_20170727_170536.jpg

 Sárgabarackos pite (hozzáadott cukortól mentes, szénhidrátcsökkentett)

  • 2 db tojás (L méret)
  • 80 g kókuszolaj/vaj (kókuszolaj esetén figyeljünk, hogy a többi hozzávaló is szoba hőmérsékletű legyen, különben össze fog állni az olaj)
  • 40 g 1:4-hez édesítő (vagy 120-160 g más édesítő)
  • 120 g szénhidrátcsökkentett liszt (DIA-Wellness lisztet használtam, de teljes kiőrlésű tönkölyliszttel vagy a kettő keverékével is elkészíthető). 
  • 150 g natúr joghurt
  • 1 tk sütőpor
  • 6-7 db sárgabarack szeletelve
  • szeletelt mandula a tetejére 

A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott zsiradékot, majd a joghurtot. A sütőport, a liszttel elkeverjük és a joghurtos masszához adjuk. A felvert tojásfehérjét utólag óvatosan hozzáforgatjuk. 

A piteformát vékonyan kikenjük kókuszzsírral, majd beleöntjük a tésztát. A tetejére helyezzük a felvágott barackokat. Előmelegített sütőben (gázsütő 6-os fokozat), 25-30 percig sütjük. 

img_20170727_170623.jpg

Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam,  ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)  

süti beállítások módosítása