Ebben a hideg időben sokkal szívesebben eszek melengető ételeket vacsorára is. A krémleves erre tökéletes, gyors megoldás. A hűtőben árválkodott még egy fél karfiol és egy kis édesburgonya, és a hétvégéről maradt tyúkhúsleves, így megszületett ez a variáció.
Édesburgonyás karfiol krémleves
- 100g hagyma (1 közepes fej)
- 150 g édesburgonya (pucolt)
- 325 g karfiol
- kb. 8 dl alaplé (vagy helyette víz és adalékmentes leveskoca/ételízesítő)
- 1 ek olaj (olíva vagy kókusz)
- kb. negyed tk őrölt szegfűbors (elhagyható)
- szerecsendió (nagyon kevés elég belőle, kb. 1 késhegynyi )
- só, bors ízlés szerint
- tejszín/növényi tejszín/tejföl ízlés szerint, esetleg light sajtkrém (natúr, light, fél tubus)
Elkészítés Vegital géppel:
A leves 1.3 literes Jasmine géppel készült.
A felaprított hagymát, zöldségeket a gépbe tettem, fűszereztem, majd felöntöttem az alaplével (MAX és MIN jel között). Elindítottam a krémleves programot. Miután lefutott a program, hozzáadtam 2 ek tejfölt (tejszínnel is helyettesíthető), fél tubus natúr krémsajtot és lefuttattam a Juice funkciót.
Elkészítés hagyományos módon:
A hagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az édesburgonyát, karfiolt. Az egészet összeforgatjuk, felengedjük kb. 1 liter vízzel, fűszerezzük, összeforraljuk. Ha a zöldségek megpuhultak az egészet botmixerrel/turmixgéppel krémesítjük, ízlés szerint tejföllel/tejszínnel/sajtkrémmel lazíthatjuk.
A gépet a Vegital oldalán megtalálhatjátok illetve alapanyagokat is tudtok rendelni.
Kövessétek Facebook oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt is találhattok. :)