Imádom a kakaós csigát, már nagyon rég óta ettem volna. A hagyományos verzió nekem nem fér bele, így muszáj volt kitalálnom valami B verziót. A B verzió viszont annyira jól sikerült, hogy meg se lehetne mondani róla, hogy nem fehér lisztből és cukorból sütöttem,. Az eredeti recept itt találjátok.
Szénhidrátcsökkentett kakaós csiga
- 25 dkg szénhidrát csökkentett lisztkeverék (Dia-Wellness lisztkeverék)
- 1 csipet só
- 2 tk 1:4-hez édesítő (Dia-Wellness)
- 1 tk méz (elhagyható)
- 1 egész tojás (L)
- kb. 1 dl kókusztej
- 40 g olvasztott vaj/kókuszzsír
- fél csomag porélesztő
Töltelék:
- 3 ek holland kakaópor
- 1 ek 1:4-hez édesítő (Dia-Wellness) + 2 ek eritrit
- olvasztott kókuszolaj
A lisztet a sóval elkeverem, egy tálba teszem, közepére mélyedést csinálok, ebbe rakom a nedves hozzávalókat,az édesítőt és végül az élesztőt. Az egészből egy lágyabb tésztát dagasztok. Letakarva hagyom duplájára kelni.
Szilikon lapon kinyújtom téglalap alakúra (vékonyra), majd megkenem olvasztott kókuszolajjal. Rászórom a kakaó és az édesítő keveréket, majd a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerem, végül felszeletelem.
A maradék kókuszolajjal megkenem a csigákat, és 180 fokon, 20-25 percig sütöm légkeveréses sütőben.
Az eredeti receptben a kisült csigákat még forrón megöntözték a vaníliás tejjel, ezt én elfelejtettem (enélkül is puha maradt, még másnap is), de legközelebb biztos kipróbálom vaníliás kókusztejjel. Ízlés szerint megszórhatjuk bármilyen poralapú cukorhelyettesítővel is.
Zárható dobozba rakva másnapra is puha maradt:
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)