Közeledik a farsangi szezon, ezzel a fánkkal pedig meg is kezdődött nálunk a farsangi hangolódás. Korábban még nem készítettem túrófánkot, de nem is értem, hogy miért? Annyira egyszerű és gyors, nem mellesleg nagyon finom és könnyű lett a végeredmény. Nagyon hamar elfogyott, de biztosan sokszor lesz még nálunk. :)
Diétás túrófánk
- 250 g zsírszegény túró
- 2 tojás (M)
- 125 g liszt (nálam most szénhidrát csökkentett, de teljes kiőrlésű lisztből is elkészíthető)
- resztelt bio citromhéj
- 25 g 1:4-hez édesítő
- 20 g eritrit
- 1 csipet só
- fél csomag sütőpor
- kókuszolaj a sütéshez
A túrót a tojásokkal és édesítővel kikeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd vizes kézzel golyókat formázunk belőle. Nekem ebből a mennyiségből 12 db golyóm lett. Forró kókuszolajban pár perc alatt készre sütjük (figyeljünk, hogy ne legyen túl forró az olaj, mert ekkor megég a fánk, de belül nem sül át rendesen. Ha nem elég meleg, akkor pedig megszívja magát olajjal )
Fahéjas eritrittel megszórva, valamint házi szilvalekvárral megkenve ettük.
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)