A világ legegyszerűbb és leggyorsabb diétás étele, Elkészíthetjük csak paradicsommal és csak gombával is, nekem most mindkettő volt itthon. A joghurtsajtot és a parmezánt el is hagyhatjuk, úgyis finom (és kicsit csökken a kalória is), de így igazán krémes és különleges.
Gombás, paradicsomos pulykamell mozzarellával
- 450 g pulykamell (4 szeletre vágva)
- 2-3 gomba, felszeletelve
- 1 paradicsom, felszeletelve
- fűszer (grill fűszerkeverék)
- 2-3 ek joghurtsajt (Hajdú, elhagyható)
- 80 g szeletelt light mozzarella
- ízlés szerint parmezán (elhagyható)
- kevés olívaolaj a sütéshez
A felszeletelt húst befűszerezem, kicsit állni hagyom. Ezalatt megtisztítom a gombát, felszeletelem a paradicsommal együtt. A sütőt előmelegítem 200 °-ra.
A hús mindkét oldalát felforrósított serpenyőben elősütöm (2-3 perc oldalanként, a lényeg, hogy megpiruljon). Kiszedem, majd a visszamaradt zsiradékon megsütöm a gombát is (szintén elég 1-2 perc, csak pirulnia kell). A húst tepsire teszem, vékonyan megkenem a joghurtsajttal, ráteszem a gomba és paradicsomszeleket, mindegyikre teszek 1-2 szelet light sajtot, végül megszórom kevés parmezánnal.
Előmelegített sütőben 7-10 percig sütöm, grill funkción (amíg a sajt meg nem pirul). Ehetjük salátával, bulgurral, vagy barna rizzsel. Mi paradicsomos barna rizzsel illetve tökmagolajos salátával ettük.
Tápanyag:
(1 szeletre számolva, feltéve, hogy a szeletek azonos méretűek)
186 kcal, 6 g zsír, 7 g szénhidrát, 26 g fehérje
(1 szeletre számolva, sajtok nélkül, csak gombával és paradicsommal)
128 kcal, 2 g zsír, 6 g szénhidrát, 20 g fehérje
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)