Van már egy paradicsomleves recept a blogon (Mediterrán paradicsomleves recept itt), ebben a levesben azonban inkább a zeller íze érvényesül (szárzellert használtam), illetve nem lett olyan sűrű, inkább a hagyományos paradicsomlevesre hasonlít. Nekünk tetszett, próbáljátok ki Ti is. :)
Zelleres paradicsomleves Vegital géppel
A leves 1.3 literes Jasmine géppel készült.
- 1 hámozott egész konzerv paradicsom (kisebb darabokra vágva)
- 1.5-2 dl bio paradicsompüré
- 120 g szárzeller (kisebb darabokra vágva)
- 1 fej hagyma (60 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- bazsalikom (frisset használtam, kb. 10 darab apróra vágva)
- 3 kiskanál adalékmentes ételízesítő
- 1 kiskanál szárított petrezselyem
- 1 evőkanál 1:4-hez édesítő
- 1 evőkanál olívaolaj (elhagyható)
- Só, bors ízlés szerint
- Víz a min és max. jel közé
A hozzávalókat a gépbe öntöm, elindítom a krémleves programot. Kockára vágott mozzarella sajttal és reszelt parmezánnal ettük.
TIPP: a gépet főzés előtt átöblítettem ecettel (nem érződik a levesen, de a leégés elkerülésében sokat segít). Indítás előtt egy fakanál segítségével jól átkevertem a hozzávalókat.
TIPP: utólag is lehet édesíteni, de akár el is hagyható az édesítés.
A gépet a Vegital oldalán megtalálhatjátok illetve alapanyagokat is tudtok rendelni.
Kövessétek Facebook oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)