Nagyon ízlett a legutóbbi fermentált kapros cukkinim, ezért már az elkészülte után azon gondolkodtam, hogy milyen zöldséget készítsek legközelebb. A kapros ízvilág nagyon közel áll hozzám, ezért úgy döntöttem kipróbálom ezt az uborkás hagymás verziót is. Nekem nagyon ízlett, próbáljátok ki Ti is. :)
Fermentált hagymás uborka
- 1 db kígyóuborka (szeletekre vágva)
- 1 db hagyma (90 g, felkarikázva)
- 3 gerezd fokhagyma (szeletekre vágva)
- 1 csokor kapor
- 1 tk egész bors
- 1 ek só
- 1 ek frissen facsart citromlé
- erjesztett zöldséglé (fermentált cukkini levét használtam), vagy 1/5 mezofil kapszula
- víz
A zöldségeket (uborka, hagyma, fokhagyma) egy nagy tálban összekeverem. A fermentáló tartályába teszem a kaprot, rászórom a borsot. Ráteszem az összekevert zöldséget, meglocsolom a citromlével. A sót elkeverem a vízzel, hozzáöntöttem az erjesztett zöldséglét, majd a tartályba töltöm (a zöldségeket épphogy ellepi).
A tartályt lefedem fóliával és a gépbe helyezem, ráteszem a gép fedelét. Elindítom a gépet, és kiválasztom a Kimchi programot (28 óra). A program, lejárta után hagytam kihűlni szoba hőmérsékleten, majd hűtőbe tettem.
A gépet a Vegital oldalán megtalálhatjátok, alapanyagokat is tudtok rendelni.
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)