Délutáni uzsonnára készítettem ezt a tonhalkrémet a hűtőben fellelhető dolgokból. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, reggelire vagy vacsorára is tökéletes választás lehet.
Diétás tonhalkrém
- 2 főtt tojás (M)
- 2 konzerv tonhal (Rio Mare tonhaldarab sós lében)
- 60 g lilahagyma
- 30 g zöld olívabogyó
- 10 g mustár
- 70 g joghurt
- negyed tk kurkuma (elhagyható)
- kevés citromlé (elhagyható)
- só, bors ízlés szerint
A tojásokat megfőzzük, kisebb kockára vágjuk (tojás szeletelőt használtam). A konzerveket lecsöpögtetjük, a lilahagymát és olívát szintén kisebb darabokra vágjuk. A felaprított hozzávalókat egy tálba tesszük, hozzárakjuk a tonhalat, joghurtot, mustárt és fűszereket, citromlevet, összekeverjük. Érdemes állni hagyni, hogy az ízek összeérjenek.
Házi hajdinás kenyérrel (itt) és zöldségekkel ettük.
Tápanyag:
(teljes mennyiség kb. 3 adag, ebből 1 adag tonhalkrém):
kb. 130 kcal, 6 g zsír, 4 g szénhidrát, 16 g fehérje
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)