Az avokádót nem csak sós ételek készítésénél tudjuk felhasználni,édességet is tudunk belőle készíteni. Az avokádó egyébként az egyik legértékesebb természetes zsiradék. Több, mint tízféle vitamint, valamint húszféle ásványi anyagot tartalmaz. Kalóriatartalmát leginkább olajtartalma teszi ki, azonban nem kell megijedni, jótékony hatású zsírokat tartalmaz. Ez a csokikrém annak ellenére, hogy nem tartalmaz pudingport és csokoládét, nagyon hasonlít a hagyományos, boltban is kapható csokipudingokra.
Avokádós csokikrém
- 2 érett avokádó (pucolva, kb. 300 g)
- 1-1.5 dl kókusztej
- 0.5 ek Dia-Wellness 1:4 édesítő
- 2 evőkanál zsírszegény kakaópor (kb. 25 g)
Elkészítés:
Az avokádókat vágjuk félbe és egy kanál segítségével szedjük ki a belsejét. Egy botmixer segítségével pürésítsük. Ezután mehet bele a többi hozzávalói is (először kevesebb tejet adjunk hozzá, majd ízlés szerint hígíthatunk rajta, én picit több, mint 1 dl tejet adtam hozzá), a botmixerrel ismét összekeverjük. Miután elértük a kívánt állagot, öntsük poharakba és tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Friss gyümölccsel, esetleg magvakkal tálaljuk, de önmagában is nagyon finom.
Tápanyag
(a teljes mennyiség 2 adagnak felel meg, ebből 1 adag tartalmaz)
kb. 289 kcal, 24 g zsír, 16 g szénhidrát, 6 g fehérje
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)