Nagyon szeretem a savanykás leveseket, így mindenféleképpen terveim között szerepelt egy savanyú káposztás leves elkészítése. Először krumpli hozzáadásával gondoltam megvalósítani, viszont vásárláskor megpillantottam a csicsókát és végül az került a kosaramba. A csicsóka számomra egy csodanövény, rengeteg pozitív élettani hatása van. Sajnos keveset fogyasztom, a jövőben ezen igyekszem változtatni.
Csicsókás savanyú káposzta krémleves Vegital géppel
A leves 1.3 literes Jasmine géppel készült.
- 150 g csicsóka (pucolt, darabolt)
- 220 g savanyú káposzta (kisebbre vágva)
- 1 kisebb hagyma (50 g)
- 2 vékony szelet gyömbér (4 g)
- 1 ek olívaolaj
- 3 tk adalékmentes ételízesítő
- só, bors ízlés szerint
- Viz a max jelig
A hozzávalókat felaprítottam és a gépbe tettem. Elindítottam a krémleves programot.
TIPP: csicsóka helyett krumplival is elkészíthető.
TIPP: a fenti recept egy alaprecept, nekem most volt itthon maradék tyúkhúslevesem, így víz helyett azzal öntöttem fel, illetve az olajat és az ételízesítőt is elhagytam ez esetben.
TIPP: tálaláskor adhatunk hozzá feltétként pirított sonkát/bacont/kolbászt. Tálalhatjuk növényi vagy sima tejföllel.
TIPP: A káposztát főzés előtt érdemes átöblíteni, hogy ne legyen annyira savanyú az elkészült leves..
TIPP: a gépet használat előtt ecettel átöblítettem (ez segít az esetleges lerakódások feloldásában és a leégés megelőzősen). Indítás előtt egy fakanállal az egészet átkevertem.
A gépet a Vegital oldalán megtalálhatjátok illetve alapanyagokat is tudtok rendelni.
Kövessétek Facebook oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt is találhattok. :)