A sok édes recept után ideje volt valami sósat is készíteni. Ezek a rudak nagyon finomak lettek és hamar, egyszerűen elkészülnek. Dobozba rakva másnapra is puha marad (az a pár szem ami megmaradt :) ).
Teljes kiőrlésű, magos sajtos rúd
- 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 50 g sikér
- 30 g zabpehelyliszt
- 60 g kókuszzsír/vaj
- 120 g kefír (magas fehérjetartalmú)
- 2 tk só
- 1 tk sűtőpor
- + tojás a kenéshez
- + magok (lenmag, tökmag, fekete szezámmag, napraforgómag, stb.)
A liszteket, sikért összekeverjük a sóval és a sütőporral, elmorzsoljuk benne a vajat/kókuszsírt, majd hozzáadjuk a kefírt és összegyúrjuk a tésztát. Puha, könnyen nyújtható tésztát kell kapjunk (liszttel vagy pici vízzel javíthatunk az állagán, ha esetleg nem találjuk megfelelőnek).
Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastag téglalap alakúra, a tetejét lekenjük a felvert tojással és ízlés szerint meghintjük magokkal (esetleg sajttal). Majd felszeleteljük és rudakat vágunk belőle.
Sütőpapíros tepsire rakjuk a rudacskákat, majd előmelegített 180 fokos (légkeveréses) sütőben kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kövessétek Facebook oldalam, Instagram oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt találhattok. :)