Hagyományos kókusztejet szerettem volna készíteni. A kókusztej szerintem az egyik olyan növényi tej amit nagyon sokoldalúan lehet felhasználni (és természetesen önmagában is nagyon finom :)). Több recept ötletem is van a kókusztej felhasználásra, hamarosan Ti is meglátjátok majd.
Kókusztej Vegital géppel
Az ital 1.3 literes Jasmine géppel készült.
- 4 AP (géphez kapott adagolópohár) kókuszreszelék
- 1 ek olajessimo (más semleges ízű olaj is megfelel),
- kevés só (kb. negyed teáskanál)
- 1 tk édesítő (negyedannyi ugyanannyit használok),
- víz a max jelzésig.
A hozzávalókat a gépbe öntöm, elindítom a száraz gabona programot. Amikor elkészült, a géphez kapott szűrő segítségével átszűröm.
TIPP: a tejet lehet tovább ízesíteni vanília rúddal ( kb. 2 cm), fahéjjal, kakaóval, csokoládéval stb,
TIPP: édesítésre lehet használni eritritet, xlititet, de beáztatott 3-4 szem datolya , vagy egy marék mazsola is megfelel. .
TIPP: szűrleményt érdemes eltenni és később felhasználni, 5-6 napig hűtőben eláll. Felhasználására recept ötletet itt és itt találhattok.
TIPP: kókusztejből sokféle finomság készülhet például ez a puding is. További receptötletek hamarosan.
TIPP: fontos, a jó minőségű kókuszreszelék használata. A Vegital oldalán találhattok kiváló minőségű alapanyagot.
A gépet a Vegital oldalán megtalálhatjátok illetve alapanyagokat is tudtok rendelni.
Kövessétek Facebook oldalam, ahol fázis fotókat és még több információt is találhattok. :)